Използването на гласови асистенти ще се утрои през следващите няколко

...
 Използването на гласови асистенти ще се утрои през следващите няколко
Коментари Харесай

Ползването на гласови асистенти ще се утрои до 2023 г

 Използването на гласови асистенти ще се утрои през идващите няколко години, сочи прогноза на основаната във Англия компания за пазарни разбори Juniper Research, написа TechCrunch.
Фирмата предвижда, че ще има 8 милиарда цифрови гласови асистенти в приложимост до 2023 година, по отношение на 2,5 милиарда към края на 2018 година

По-голямата част от тези асистенти ще са на смарт телефони, където Гугъл Assistant и Siri ще са съществени оферти за потребителите надлежно на Android и iOS. Всъщност Гугъл към този момент разгласи през януари, че нейният гласов помощник ще бъде пуснат на милиарди устройства, с помощта на интеграцията с Android. Междувременно Alexa на Amazon, която се употребява най-вече на колонките Echo, към този момент е в наличност на над 100 млн. устройства.

Juniper предвижда, че най-бързо разрастващата се категория в гласовия сегмент през идващите някоко години няма да са колонките, а умните тв приемници.

Фирмата чака, че гласовите асистенти за такива тв приемници ще набъбнат с 121,3% през идващите пет години, а при колонките растежът ще е 41,3%. Носимите устройства също ще играят забележителна роля с 40,2% растеж, сочи изследването.

Alexa към този момент е водач на пазара на колонки, само че през идващите години ще се изправи пред провокации от страна на китайски компании, които пускат свои умни устройства, сочи отчетът.Той оспорва вярването, че умните колонки не се употребяват за търговия. Вместо това твърди, че този вид търговия ще нарасне доста и ще доближи 80 милиарда $ годишно до 2023 година В случая под „ гласова търговия “ се имат поради паричните прехвърляния и покупките на цифрови артикули, както такава, насърчаваща по-традиционни покупки. Компанията не чака физическите покупки да завземат по-голям дял от тези 80 милиарда $.

 

„ Очакваме по-голямата част от гласовата тъговия да е от цифрови покупки, до момента в който гласовите асистенти оферират съвсем невидими кросплатформени прекарвания “, показва създателят на изследването Джеймс Моър. „ Свързаните тв приемници и умните екрани са основни тук, защото могат да предложат образен подтекст, какъвто липсва при умните колонки “.

Според Juniper към този момент има ранни индикации, че умните колонки стават част от всекидневието на потребителите по метод, по който гласовите асистенти на други платформи не съумяват. Това ще докара до нараснало търсене на напълно гласови интеракции в бъдеще, твърди компанията.
По публикацията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР